Tillägg +0 kr

Enstyrkeglas

Enstyrkeglas ingår alltid i Favoptics grundpris.

Enstyrkeglas ger dig samma styrka över hela glasytan. För närsynta har vi minusglas som är tunnare på mitten än vid kanterna. Behöver du i stället läsglasögon eller är översynt, hjälper våra plusglas till att korrigera synen. Slipning som korrigerar astigmatism/brytningsfel kostar aldrig extra hos Favoptic.

Minusglas för närsynthet

Närsynthet är relativt vanligt och framträder oftast redan i ungdomen. Synfelet beror på att ögat är något längre än normalt. Detta gör att ljuset som bryts i ögat sätter fokus framför näthinnan. Med hjälp av minusglas, flyttas fokus bakåt till näthinnan för att ge skarp syn.

Plusglas för ålderssynthet och översynthet

Någon gång i 40-45-årsåldern upptäcker många att de måste hålla texten allt längre bort vid läsning. Det beror på att linsen i ögat börjar tappa sin elasticitet. Då hamnar fokus bakom näthinnan och med hjälp av förstorande enstyrkeglas, så kallade plusglas, blir skärpan rätt.

I takt med att linsen åldras behöver styrkan ökas på läsglasögonen. Uppemot pensionsåldern har linsen mist all sin elasticitet. Du behöver därför inte längre öka styrkan i glasen.

Plusglas används även av personer som är översynta. Då är ögat en aning kortare än normalt.

Astigmatism - En typ av brytningsfel

En normal lins är symmetrisk, men vid astigmatism har linsen eller hornhinnan i stället en oregelbunden form. Brytningsfelet är ett mycket vanligt synfel och sitter oftast i hornhinnan. Vid noggranna mätningar kan vi nog alla ha ett litet brytningsfel. Astigmatisk slipning ingår i alla Favoptics glas.

Se hela priset direkt - inga överraskningar

För dig som kund ska det vara glasklart och enkelt att se vad varje glasögonpar med vald båge och valda glas kostar. Därför har vi en automatisk prisuträkning på varje produktsida. Testa och klicka för att direkt se slutpriset.

Frakt är inkluderat i prisuträkningen.