Slipade solglasögon

Välj bland olika typer av solglas

När solen skiner är det bekvämt och praktiskt att ha slipade solglasögon. Det finns flera olika bra sorters glas att välja mellan som klassiska, polariserande och fotokromatiska solglas.

Tillägg +390 kr

Klassiska solglas - Mörka glas

Våra klassiska solglas är 80% brunfärgade. Dessa ger ett 100% skydd mot UVA och UVB.

Tillägg +790 kr

Polariserande solglas - Slipp störande reflexer

Våra polariserande solglas tar bort reflexer i snö, vatten och blöt asfalt. De passar därför utmärkt för olika sorters utomhusaktiviteter som skidåkning, segling eller fiske. Vi har också speciella fiskeglasögon för dig som fiskar. Polariserande glas är det skönaste alternativet för dina ögon och också det bästa du kan välja om du ska köra bil när solen skiner. Dessa ger ett 100% skydd mot UVA och UVB.

Denna typ av glas kombineras alltid med antireflexbehandling. De går också att välja i olika färgtoner som klassisk mörkgrön, mörkgrå, ljusgrå eller brun.

Tillägg +790 kr

Fotokromatiska solglas - Färgskiftande glas ute och inne

Smarta fotokromatiska glas är den bästa lösningen för dig som alltid bär glasögon. Då slipper du byta till separata slipade solglasögon när solen kikar fram.

Fotokromatiska glas reagerar på UV-ljus och blir mörkare ju starkare UV-strålningen är. När du går in, blir glasen ljusa. Kristallerna i glaset ger en färgad ton från 8-75%, beroende på UV- ljusets styrka. Dessa ger ett 100% skydd mot UVA och UVB. Du kan välja mellan brun eller grå färgtoning i dina fotokromatiska solglas.

Monreale med brunfärgat solglas och klassisk mörkgrönt polariserande solglas

Agrigento med det mörkgrå och ljusgrå polariserande solglas

Låna hem kostnadsfritt!

Provbågar med våra olika solglas

Nu kan du även låna hem två bågar så att du enkelt kan se och känna skillnaden på våra olika alternativ på solglas. Vi har satt in fyra olika solglas så att du enkelt kan jämföra.

Som alltid är det helt gratis och utan köptvång att beställa hem provbågar från Favoptic. Kom ihåg att du samtidigt har möjlighet att låna hem ytterligare två valfria bågar. Tänk på att välja en båge med lite större glas när du ska köpa nya solglasögon. För att ge dina ögon det bästa solskyddet.

Se hela priset direkt - inga överraskningar

För dig som kund ska det vara glasklart och enkelt att se vad varje glasögonpar med vald båge och valda glas kostar. Därför har vi en automatisk prisuträkning på varje produktsida. Testa och klicka för att direkt se slutpriset.

Frakt är inkluderat i prisuträkningen.